BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Google korlátozással vágna vissza az ausztrál reklámdíjra

A Google blokkolná a keresőmotorjait Ausztráliában, amennyiben a helyi kormányzat további előrelépéseket tesz a techóriásokat fizetésre kötelező törvényjavaslat ügyében.

A Google blokkolná a keresőmotorjait Ausztráliában, amennyiben a helyi kormányzat további előrelépéseket tesz a techóriásokat fizetésre kötelező törvényjavaslat ügyében – derül ki a Reuters írásából.

Ausztráliában először tavaly került az asztalra a törvényjavaslat, amely a techcégeket mint a Google vagy Facebook arra kötelezné, hogy fizessenek a felhasznált médiatartalmak után reklámdíjat a helyi szolgáltatóknak.

A digitális keresőmotort üzemeltető Alphabet Inc. arra figyelmeztet, hogy amennyiben az ausztrál állam bevezeti ezt a szabályozást, úgy 19 millió helyi felhasználó fog gyengébb minőségű szolgáltatást tapasztalni a Google vagy a YouTube szolgáltatásaiban, mivel számukra ez nem megoldás a helyzetre – írja a portál.

Fotó: Beata Zawrzel/NurPhoto

Még tavaly merült fel az ötlet, miszerint a közösségi média szolgáltatókat arra köteleznék Ausztráliában, hogy díjat fizessenek a helyi médiaszolgáltatók tartalmainak a felhasználásáért. Erre azért került sor, mert több ausztrál híroldal is azt tapasztalta, hogy az általuk leközölt hírek nem jelennek meg a keresések során.

A helyi adatok alapján a Google uralja az ausztrál online hirdetési piac közel felét (47 százalékát), míg a Facebook részesedése majdnem a piac negyede (24 százalék).

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.