BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izraeli csipogóbombák: megtörte a csendet a kormány – ez az igazság a magyar cégről

Lázban tartja a nemzetközi közvéleményt a Libanonban és Szíriában végrehajtott titkosszolgálati akció. Vélhetően a zsidó titkosszolgálatok soha nem látott csapást mértek a Hezbollah tagjaira. Az izraeli csipogóbombák botrányába vastagon belekeveredett egy magyar cég is, miután megvádolták, hogy ő gyártotta le a felrobbantott készülékeket. A magyar kormány most megszólalt, és tisztázta a helyzetet.

Nyilatkozatot tett a magyar kormány az izraeli csipogóbombák kapcsán hírbe hozott magyar cégről.

Hospital,And,Work,Pager,Or,Beeper,Used,For,Messaging,And
Izraeli csipogóbombák: megtörte a csendet a kormány – ez az igazság a magyar cégről / Fotó: Shutterstock

Ahogy arról a Világgazdaság is beszámolt, egészen kivételes és egyben rendkívül félelmetes titkosszolgálati akciót hajtott végre Izrael Libanonban és egyes hírek szerint Szíriában is. A Moszad, a zsidó hírszerzés és a zsidó hadsereg, az IDF közös csapása során ezernyi feltételezett terroristát likvidált (gyilkolt meg vagy sebesített meg súlyosan) egy eddig nem látott megoldással: a személyi hívóikat, az úgynevezett csipogóikat robbantotta fel eddig nem teljesen tisztázott módon, egyszerre, egy időben.

Az izraeli akciót kifejezetten a Hezbollah fegyvereseire szabták, az eredménye pusztító. Az X-re tömegével kerülnek ki videók a zsúfolásig megtelt libanoni kórházakból, ezeken az látható, hogy akiknél felrobbantak a csipogók, súlyos kéz-, fej- és hasi sérüléseket szenvedtek, és sokan valószínűleg végleg harcképtelenné váltak.

A történelmi jelentőségű – ilyen módszerrel ilyen kiterjedt rajtaütést még nem hajtottak végre – titkosszolgálati csapásnak van egy rendkívül fontos magyar szála is. A hírek szerint (ezt az eszközök tajvani licenctulajdonosa állítja) ugyanis a gyilkos eszközöket egy budapesti cég, a BAC Consulting Kft. gyárthatta le. Ennek tulajdonosa később az amerikai NBC-nek nyilatkozva cáfolta ezt, de azt elismerte, hogy kapcsolatban állt a Gold Apollo nevű tajvani társasággal.

Most pedig a magyar kormányzat is megtörte a csendet. A Politico Kovács Zoltán X-bejegyzését idézi. Ebben kijelentette, hogy „nem Magyarországon gyártották a Libanonban a Hezbollah elleni merénylethez használt személyhívókat”.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár közölte: a hatóságok megerősítették, hogy a szóban forgó cég mindössze kereskedelmi közvetítő, és nincs magyarországi gyártó és működési telephelye. A bejelentett magyarországi címre csak a cég ügyvezetője van bejegyezve, a hivatkozott készülékek pedig soha nem voltak Magyarországon.

A további vizsgálatok során a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok együttműködnek az összes érintett nemzetközi partnerügynökséggel és szervezettel. Magyarország számára ez az ügy nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot – zárta nyilatkozatát Kovács Zoltán.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.