BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Biztonság és profit egyben

Intelligens befektetésvédő programot építettek be az életbiztosítások új generációjába.

A Groupama Garancia Biztosító befektetési elemzései azt mutatják, hogy a gazdasági válság következtében megváltoztak a lakosság öngondoskodással, így az életbiztosításokkal kapcsolatos elvárásai is. A minél magasabb hozam igénye természetesen nem csökkent, de a biztonság szerepe felértékelődött. A befektetéseknél a biztonság és a magas hozamlehetőség köztudottan nem jár párban. A biztonságos befeketetések szerény hozamokat hoznak, a kockázatosabb befektetések pedig a válság alatt megmutatták másik arcukat is: a magas hozam lehetőség mellett a nagy veszteség lehetőségét is bebizonyították. A biztonság iránti igény hatására jött létre a befektetési életbiztosítások új generációja.

Cipőt a cipőboltból, biztonságot a biztosítótól

A megtakarítási lehetőségek közül az életbiztosítás több élethelyzetben is a legmegfelelőbb döntésnek bizonyul, legyen szó fiatalon a lakáscélú megtakarításról, családosként a szeretteinkről való gondoskodás igényéről, a gyermek iskoláztatásáról vagy saját nyugdíjunkról. A Groupama Garancia Biztosító (GfK Hungária Pénzügypiaci Adatszolgáltatásán alapuló) 2012-es kutatása szerint a 15-69 évesek mindössze 16%-a rendelkezik megtakarítással. A nemzetközi trend adott régión belüli országok között is nagyon eltérő képet mutat, ugyanakkor a fejlettebb nyugati országok példája alapján és az öngondoskodás szerepének várható erősödésével ismét növekedésnek indulhat hazánkban is az életbiztosítások kereslete, igazodva a különböző ügyféligényekhez.

„Magyarországon elsősorban a unit-linked életbiztosítások képezik az új eladások zömét, a potenciális ügyfelek gyakran egy megtakarítási lehetőséget keresnek, sok esetben banki vagy olyan egyéb befektetési termékekkel vetve össze az életbiztosítást, amelyek alapvetően más időtávra és célra nyújtanak jó alternatívát. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy az életbiztosítás –nevéből adódóan is- sokkal többet, „biztonságot” hivatott nyújtani”- foglalta össze Garamvölgyi Zoltán.

 

Intelligens megoldás beépítve

Garamvölgyi Zoltán, a Groupama Garancia Biztosító élet- és bankbiztosítási ügyvezető igazgatója szerint ma az életbiztosítások új generációjára van szükség. „Azt eddig is tudtuk, hogy az életbiztosítás kifejezetten alkalmas arra, hogy egyszerre tartalmazzon kockázati elemet, azaz biztosítási védelmet nyújtson nehéz élethelyezetekben, és egyszerre megtakarításként funkcionáljon. Az azonban még kevésbé közismert, hogy a legkorszerűbb életbiztosítások a megtakarítás terén is képesek biztonsági funkciókat adni: úgynevezetett intelligens befektetésvédő szolgáltatással rendelkeznek.”- emelte ki Garamvölgyi Zoltán, a Groupama Garancia Biztosító élet-és bankbiztosítási ügyvezető igazgatója.

Az ügyfeleknek unit-linked életbiztosítás kötése esetén lehetőségük van beleszólni a vásárolt termék befektetési hátterébe is. Az optimális befektetési eredmény elérése érdekében az igazán tudatos ügyfelek igénylik, hogy folyamatosan nyomon követhessék eszközalapjaik, befektetéseik alakulását, és a piaci környezettől függően hozhassanak megalapozott döntést teljes eszközalap-váltásról vagy az újonnan fizetett díjak más alapba irányításáról. A unit linked típusú életbiztosítások –szemben más, hagyományos életbiztosításokkal- igény esetén erre is lehetőséget biztosítanak. Az ügyfelek döntő többsége azonban nem felkészült pénzügyi szakember, sem ideje sem lehetősége nincs arra, hogy ezt a folyamatos befektetés monitorozást elvégezze. Az automatikus befektetésvédő funkció erre a problémára nyújt megoldást. 

„Legújabb unit-linked életbiztosításunk, a Groupama Életív Program a fenti szempontok maradéktalan figyelembe vételével került kifejlesztésre. A HozamMonitor befektetésvédő szolgáltatás három funkciót képes aktivizálni a változó környezet függvényében: a Stop-loss funkció árfolyamesés esetén kapcsol be és megállítja a veszteséget, a Hozamvadász szolgáltatás akkor lép akcióba, ha újra nagyobb profitra van lehetőség, végül a Profitvédelem funkció elmenti a már megtermelt hozamot egy biztonságos alapban. A veszteség minimalizálása és hozammaximalizálás tehát nem zárják ki egymást, sőt, sokszor együtt képeznek valóban optimális befektetési hátteret.”- mondta a Groupama szakértője.

További részletek: www.groupamagarancia.hu

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.