BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Számoljunk le a kockázattal!

Életünk során időről időre számos veszéllyel és kockázattal szembesülünk. Természetes, hogy kialakul az emberben a félelem, vagy egyfajta óvatosság. Ennek alapja az esetek döntő többségében egy, a múltban megtörtént negatív esemény. A félelem nem feltétlenül negatív dolog, ha tanulásra, fejlődésre és tapasztalatszerzésre sarkall.

A befektetők számára a kockázat a várható hozam ingadozása. A legnagyobb kockázati tényező tehát a bizonytalanság. Ráadásul a jelenben kell döntést hoznunk a jövőre vonatkozóan. Ugyanakkor a jövőt nem ismerjük, így nem tudhatjuk, hogy a döntésünk végül helyes lesz-e vagy helytelen. Részben megnyugtató, hogy ezzel mindannyian így vagyunk: a jövő mindenki számára bizonytalan, kockázatos.

Amit viszont tehetünk itt, a jelenben, hogy mérsékeljük a kockázatot. Teljesen nem tudjuk eltüntetni: mindig ott lesz a piaci kockázat, de le tudjuk csökkenteni minimális mértékűre. Ezt úgy érhetjük el, hogy diverzifikáljuk a portfóliónkat: szétterítjük a kockázatot a különböző termékek között. Ennek az egyik legalkalmasabb eszközei a befektetési jegyek lehetnek.

Az Erste NetBroker számlán keresztül több száz fajta befektetési jegy érhető el, a legalacsonyabb kockázatú pénzpiaci termékektől, a közepes kockázatú kötvényalapokon át a kockázatos abszolút hozamú befektetési alapokig. Így minden adott, hogy portfóliónk kockázata akár minimálisra csökkenjen.

Online kereskedés!

Kereskedjen online a NetBroker, a NetBrokerPRO-ban, az Erste Market HD-ban vagy az Erste Trader-ben, kedvező feltételek mellett!
 
Elérhetőségeink
Tel.: +36-30/6430063,
E-mail: [email protected]
 
Ha kérdése van, akkor hívja kollegánkat, vagy látogasson el honlapunkra!  www.tozsdezzvelunk.hu

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.