BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Képzéssel válaszol a piaci igényekre a Schönherz Informatikai Stúdió

Egy diákszövetkezetre abszolút nem jellemző módon, a piaci igényekhez alkalmazkodva mobilalkalmazás fejlesztői képzést indított a Schönherz Informatikai Stúdió. A vállalkozásokat megkérdezve, a piaci szereplők igényeit felmérve szervezi tanfolyamait, ahol a diákok játék és üzleti célú alkalmazásokat fejlesztenek iOS és Android platformra. A kiválasztási rendszeren jól teljesített, megfelelő alaptudással rendelkező fiatalok ingyenesen sajátítják el azt a tudásanyagot, amely vonzó munkaerővé teszi őket a piacon. A tanfolyam során elkészített első saját applikációt már a jövendőbeli munkaadók előtt prezentálják.

A kiemelten informatikai, illetve egyéb mérnöki munkákkal foglalkozó, közel 20 éves múltra visszatekintő vállalkozás a diákmunkaszervezés egy speciális területével foglalkozik, informatikus hallgatókat kötnek össze az ő tudásukat igénylő cégekkel. „Az informatika világa gyorsan fejlődik, szinte naponta jelennek meg új technológiák, az egyetemi és a piaci képzés azonban ezt a gyors változás nehezen tudja követni, pedig a területen tevékenykedő cégek igénye a megfelelő szaktudásra azonnal kimutatható” – számolt be a tapasztalatokról Soós István, a Schönherz Informatikai Stúdió ügyvezető igazgatója.

Ez a felismerés ösztönözte arra a céget, hogy elindítsa mobilalkalmazás fejlesztői képzését. A tehetséges, megfelelő alaptudással rendelkező fiatalok az Expert Training Kft. segítségével 60 órás elméleti és 160 órás gyakorlati képzés során sajátítják el azt a tudásanyagot, amely vonzó munkaerővé teszi őket a mobil applikációkkal foglalkozó cégek számára. A 2,5-3 hónapos képzést úgy alakították ki, hogy az illeszkedjen a nappali tagozatos hallgatók időbeosztásába is, ne ütközzön az egyetemi elfoglaltságokkal, ennek megfelelőn az elméleti oktatás pénteken és szombaton van 8 órás blokkokban, amelyeken egyetemi előadók, illetve piaci szereplők szakemberei tanítják a résztvevőket.

A gyakorlati képzés részeként pedig ötfős csapatokra bontva egy-egy feladatot kell megoldaniuk 160 óra alatt, ami gyakorlatilag egy mobilalkalmazás elkészítését jelenti – közölte Soós István. Ehhez a csoportok egy-egy profi fejlesztőt kapnak segítségül, aki a piacon aktív vállalattól érkezik. Ő heti gyakorisággal konzultál a csapattal, illetve telefonon folyamatosan elérhető.

A képzés lezárásaként egy prezentációt tartanak a tanfolyamot elvégző fiatalok, amely során nem csak arról számolnak be, hogy milyen tudásanyagot sikerült elsajátítaniuk, de szakmailag és emberileg is eladhatják magukat. Mivel a piac szereplői előtt tartják ezt a bemutatót, tulajdonképpen itt találnak egymásra a munkavállalók és a munkaadók – mondta el Soós István.

A Schönherz Informatikai Stúdió tavaly decemberben Debrecenben indította az első mobilalkalmazás fejlesztői képzést, és eddig összesen három tanfolyamot tartottak. A képzés eredményességét jól mutatja, hogy a debreceni 10 diákból valamennyien találtak munkát, míg a Miskolcon végzett tíz emberből még kettőnek keresnek munkalehetőséget. De a július végén Budapesten végzett 10 főből is már csak ketten keresnek munkát. Az őszi félévben megismétlik majd a képzéseket szeptember-december között, minden helyszínen 10-10 embert vesznek fel a mobilalkalmazás fejlesztői oktatásra.

További információ: www.schis.hu


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.