BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Értéket teremt: a WING két évtizede formálja a főváros arculatát

1999-ben indult hazánk piacvezető, magyar tulajdonú ingatlanfejlesztőjének és befektetőjének története. A WING célja, hogy emberközpontú épületeivel formálja a főváros arculatát és jobbá tegye a közösségek életét. Az elmúlt 20 év alapján a vállalat nagyon jó úton halad küldetése teljesítéséhez. Fejlesztéseik révén olyan meghatározó épületek láttak napvilágot, mint a Telekom székház, a Duna-parti Ericsson székház, vagy az ibis Styles Budapest Airport Hotel. Magyarország vezető ingatlanfejlesztője világszínvonalú épületeket valósít meg itthon és tevékenysége révén megoldást nyújt a hazánkban működő vezető vállalatok hosszú távú ingatlanigényeire.

Fennállása óta összesen egymillió négyzetméter ingatlant fejlesztett a WING és a tervekben további 325 ezer négyzetméteren megvalósuló fejlesztés szerepel. Kezdetben a vállalat fő profilja az iroda-és székházfejlesztés volt: olyan multinacionális vállalatok találtak otthonra a WING által fejlesztett épületekben, mint a Telekom, az E.ON, az Allianz vagy az Ericsson és a GE. A nagysikerű, elismert projektek után folyamatosan bővült az ingatlanfejlesztő tevékenységi köre, így mára az ipari-, a kiskereskedelmi-, a szállodai- és a lakószegmensben is jelen van. AWING fejlesztésében jöttek létre, vagy újultak meg többek között a Millenáris Irodaházak, a Corvinus Egyetem új épülete, a Hegyvidék Bevásárlóközpont, a MOM Park vagy az East Gate Business Park.

A WING két évtizedes tevékenysége bővelkedik a „legekben”. Általa épült fel az ibis Styles Budapest Airport Hotel, az ország legelső és máig egyetlen repülőtéri szállodája. Szintén a WING fejlesztésében valósult meg a nemrégiben átadott Telekom székház is, amely bruttó 105 ezer négyzetméternyi területével és BREEAM Excellent minősítésével ma hazánk legnagyobb és legkörnyezetbarátabb irodaépülete.

Fotó: WING

A WING immáron a lakóingatlanok piacán is aktív szereplő: a jelenleg már szerkezetkész állapotban lévő első projekt, a Kassák Residence indulása óta három további társasház is fűződik a lakófejlesztéseket lefedő ernyőmárka, a LIVING nevéhez. A XIII. kerületben található Park West, valamint a Metropolitan Garden projektek már az építési szakaszban járnak, a legújabb pedig a Kassák Passage, ami a Kassák Residence folytatásaként indul. Ez utóbbi lakásainak a közelmúltban kezdődött meg az értékesítése. A projektek különlegessége abban rejlik, hogy Magyarországon elsőként kínálnak úgynevezett közösségi szolgáltatásokat.

Fotó: WING

Az ingatlanfejlesztés ugyan a leglátványosabb, mindazonáltal csak az egyik lába a vállalatnak. A WING jelentős befektetői tevékenységet is folytat, és a meglévő mintegy 740 ezer négyzetméternyi, vegyes profilú saját portfolió mellett aktívan keresi az új piaci lehetőségeket. Vonatkozik ez potenciállal kecsegtető megvásárolható ingatlanokra, de a tőkepiacokra is. A cég nyitottságára jellemző, hogy a WING hajtotta végre a magyar ingatlanpiac első kötvénykibocsátását 2016-ban, amelyet a nagy sikerre való tekintettel azóta további kötvényprogramok követtek. Leányvállalatain keresztül a WING az ingatlanszolgáltatói területen is jelen van. A NEO Property Services az ország piacvezető ingatlanüzemeltető vállalata, amely vezető hazai nagyvállatok számára lát el faciliy management és property management szolgáltatásokat. Míg az Aspectus Architect elsősorban a WING épületek tervezésében és belsőépítészeti kialakításában vállal kulcsszerepet.

Fotó: WING

A WING nem lassít, a már említett négy lakóprojekt építése mellett, fejlesztés alatt áll az Siemens-evosoft székház, a Liberty irodaház, a Gizella Loft irodaház és egy BB Hotel. A hazai sikerek után pedig a vállalat külföldi terjeszkedést is tervez. 2018-ban már a cég tulajdonába került két szófiai irodaház, és további befektetési lehetőségeket keresnek régiós szinten, azzal a szándékkal, hogy a hazai piac mellett nemzetközi szinten is értéket teremtsen.

További információ: www.wing.hu

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.