BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Esztétikai turizmus helyzete a vírus időszakban

A vírus kapcsán felmerülő nehézségekről az esztétikai beavatkozásokban a HIMG hajbeültetés klinika ügyvezetőjét kérdeztük.

A koronavírus váratlan felbukkanása életünkben számos területen állította kihívások elé mind az embert, mind a különböző iparágak szereplőit. A lelki, egészségügyi és gazdasági nehézségek okozta terhek szinte teljesen átírták a korábban megszokott keretek között és bevett rutinok mentén működő mindennapi életet. Megváltozott és teljesen felborult a napi ritmusunk, szigorúbb keretek között, eddig soha nem látott korlátozások mellett kellett szembenézni a mindennapi lét kihívásaival és nehézségeivel.

Ez a helyzet kezdetben az esztétikai sebészet esetében is éreztette hatását, hiszen volt olyan időszak, amikor a magánegészségügyben is csak a sürgősségi ellátásra szorult pácienseket lehetett fogadni. A magánklinikák kezdetben kapacitásuk ellenére minimális kihasználtsággal működtek, az utazási korlátozások miatt pedig a páciensek száma is jelentősen csökkent.

Hogy átfogóbb képet kapjunk a valós helyzetről, a vírus kapcsán felmerülő nehézségekről az esztétikai beavatkozásokban a HIMG hajbeültetés klinika ügyvezetőjét kérdeztük.

Egy ilyen váratlan helyzetre szinte lehetetlen előre felkészülni. A vírus megjelenésekor és a kormányzati intézkedések kapcsán hamar át kellett váltani a döbbenet fázisából a cselekvésbe. Milyen intézkedéseket tettek, hogy a kialakult helyzet ellenére mégis működőképes maradjon a klinika és továbbra is tudja fogadni a hajbeültetésre vágyó pácienseket?

A többszörösen biztosított higiéniai körülmények, klinikánk területén több fertőtlenítő pont létesítése, valamint hajbeültető orvosaink és kollégáink rendszeres PCR tesztnek való alávetése szavatolja a páciens teljes biztonságát.

Fotók: himgeurope.com

Mennyire szabott gátat a páciensek hajbeültetési terveinek a vírustól való félelem? Kevesebb megkeresés érkezett?

Inkább az első időszakra volt ez jellemző, amikor még senki nem tudta pontosan mivel is állunk szemben. A világszerte mért megbetegedés számok és az ijesztő statisztikák véleményem szerint első körben bénítólag hathattak a pácienseinkre.

Ugyanakkor elmondható, hogy később a maszk viselésével járó, kissé rejtőzködő megjelenés sokakat felbátorított és arra ösztönzött, hogy a régóta tervezett szépészeti beavatkozásokat erre az időszakra időzítsék. Ez alól a hajátültetés sem volt kivétel, ráadásul az otthoni munkavégzés elterjedése és az ezzel járó biztonságérzet egy plusz löketet adott az embereknek, hiszen ennek köszönhetően sok esetben a kollégák nem is érzékelhetik, hogy a páciens hajbeültetésen esett át. Nincs szégyenérzet, nincs folyamatosan felmerülő takargatási hajlam, ami egyébként sem lenne szerencsés, hiszen egy ilyen beavatkozás után a fejbőrnek regenerálódnia kell, tehát annak irritálása az apró, – később teljesen eltűnő – hegek gyógyulását is hátráltatná.

Mennyi ideig tart egy hajtranszplantációs beavatkozás? Hogy néz ki a folyamat a klinikán a szigorúbb higiéniai előírások tükrében?

A hajátültetés akár egynapos sebészet keretében is elvégezhető, de a beavatkozás tényleges időtartama alapvetően az átültetett hajszálak mennyiségétől függ. Amennyiben nagymértékű hajhiánnyal állunk szemben és a donor terület – ahonnan a hajszálakat kinyerjük – is lehetővé teszi a beültetést, abban az esetben is elég két alkalom ahhoz, hogy elvégezzük a beavatkozást.

A vírus helyzetre való tekintettel többszörösen biztosított higiéniai körülmények között, a klinikán kifejlesztett, legkorszerűbb SHE (Single Hair Extraction) eljárás segítségével végezzük el a hajtranszplantációs beavatkozást.

A hajátültetés ideje alatt természetesen mind a páciens, mind a hajbeültetést végző szakorvos maszkot visel.

Mitől számít ez az eljárás a legkorszerűbbnek?

Ennek a hajbeültetési technikának köszönhetően egy elképesztően apró, 05-08 mm-es tűt alkalmazunk a hajszálak kinyeréséhez. Ebből adódóan a folyamat során ejtett apró nyílások körülbelül egy hét, de legfeljebb 10 nap alatt nyomtalanul eltűnnek, csakúgy, mint a kisebb tűszúrások nyomai. Nincs vágás és varrás, továbbá nem keletkezik seb. Teljesen fájdalommentes eljárás, mely minimálás kellemetlenség érzésével jár a fejbőrön, de az eredmény garantált és a beültetett hajszálak teljes élethosszig kitartanak.

A vírus második hulláma, mely jelenleg is tart, hogyan hat a klinika működésére?

Szigorú előírások mellett, de mostanra zavartalanul folytatódnak a beavatkozások. Az utazási korlátozások miatt a külföldön tervezett műtétek helyett ebben az időszakban a páciensek is inkább a lokálisan elérhető lehetőségeket veszik figyelembe. Budapesti klinikánkon magas szintű higiéniai intézkedések mellett pácienseink változatlanul kedvező áron vehetik igénybe a hajbeültetést.

Természetesen a környező országokból érkezőknek is lehetősége van arra, hogy klinikánkon végeztesse el a beavatkozást, ehhez azonban negatív PCR teszt és orvosi igazolás szükséges.

További kérdés esetén örömmel állunk pácienseink rendelkezésére. A személyes konzultáció alkalmat ad egy alapos hajvizsgálatra, melynek során meghatározhatjuk az egyén számára legmegfelelőbb kezelési módot.

Minőségi hajbeültetést 2021-ben is csak a HIMG Hajbeültetési Klinikától!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.