BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több mint 700 millió forint 250 ezer ügyfélnek

Több mint 700 millió forint rendkívüli felajánlást tesz a Groupama Biztosító a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkező ügyfeleinek. Az ország egyik legnagyobb biztosítója ezzel elismeri és méltányolja, hogy ügyfelei a korlátozások alatt kevesebbet autóztak, kevesebb balesetet okoztak és a járvány terjedését is mérsékelték, miközben a „kötelező” díját változatlanul és pontosan fizetniük kellett. Az ügyfelek dönthetnek is a felajánlott összeg sorsáról: január 7-től február végéig a biztosító honlapján keresztül nyilatkozhatnak arról, hogy a felajánlott egyszeri összeget saját célra vagy az Országos Mentőszolgálat támogatására használják fel.

– A koronavírus-járvány a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások területét sem hagyta érintetlenül, ügyfeleink 2020-ban nem a megszokott módon tudták használni autójukat – hangsúlyozta dr. Kálózdi Tamás, a Groupama Biztosító értékesítési vezérigazgató-helyettese.

Különösen a közel két hónapig tartó kijárási korlátozások idején csökkent a forgalom, és ezáltal kevesebb baleset is történt. Az autók üzembentartói a kevesebb utazással felelősséget vállaltak a járvány terjedésének visszaszorításában is.

Groupama Székház
Fotó: Fürjes Viktória / Groupama

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás alól viszont nincs kibúvó, a törvény értelmében minden autótulajdonosnak szerződést kell kötnie, és pontosan fizetnie kell a díjat. Ha az autósok hónapokig korlátozottan használhatták autójukat, miközben KGFB díjukat megfizették, a biztosítónak valahogy kompenzálnia kell ezt. A Groupama ezért döntött úgy, hogy az egyedi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkező ügyfelei számára egy egyszeri 700 millió forintos összeget ajánl fel, kifejezve ezzel is, hogy ügyfeleit partnernek tekinti és mellettük áll a nehéz helyzetekben is.

Azt gondoljuk, hogy egy „fair” biztosítótól ez a helyes és méltányos magatartás – hangsúlyozta dr. Kálózdi Tamás. – A Groupama felajánlása az egyedi KGFB szerződési portfóliónk egyhavi díjrészét kitevő összeg – tette hozzá.

dr. Kálózdi Tamás Groupama Biztosító értékesítési vezérigazgató-helyettes
Fotó: Fürjes Viktória / Groupama

A döntés mintegy 250 ezer, egyedi KGFB szerződéssel rendelkező Groupama ügyfelet érint. A több mint 700 millió forintos összeget az üzembentartók között a 2020. december 28-án hatályos KGFB szerződésük egyhavi díjrészével arányosan osztják fel. A felajánlás minden gépjárműtípus esetén jár és minden magánszemély, egyéni vállalkozó, vállalkozás, jogi személy üzembentartó megkaphatja, aki 2020. december 28-án a Groupama Biztosítónál 2021. január 1-je után is hatályos egyedi, határozatlan idejű KGFB-szerződéssel rendelkezik. A felajánlás egyszeri és nem jelenti az ügyfél kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjának csökkentését, az változatlan marad.

Az érintettek rendelkezhetnek arról, hogy a biztosító utalja át számukra a felajánlott összeget vagy számítsa be díjfizetési kötelezettségükbe, illetve dönthetnek úgy, hogy az Országos Mentőszolgálat támogatását választják.

– Társaságunk a felajánlással egyúttal szeretne tisztelegni azok előtt, akikre az elmúlt időszakban különösen nagy teher hárult, és a járvány miatt jóval többet közlekedtek az utakon. A koronavírus elleni védekezésben a mentősök rendkívüli szerepet vállaltak. Ezzel a nagyszabású akciónkkal most szeretnénk számukra köszönetet mondani, és a rendkívüli felajánlással ügyfeleinknek is megadni a lehetőséget, hogy erkölcsi elismerésüket közvetíthessék a mentőszolgálat dolgozóinak – tájékoztatott dr. Kálózdi Tamás.

Fotó: Pexels

A január 7-től február végéig tartó akció részletei, így a választási lehetőségek is a Groupama honlapján keresztül elérhető online felületen, a https://groupama.hu/hu/a-kotelezo-johet-szivbol/ címen olvashatóak.

A felajánlott, több mint 700 millió forint azon részét, melyről nem nyilatkoztak és számlaszám sem áll rendelkezésre, a biztosítótársaság teljes egészében az Országos Mentőszolgálat támogatására fordítja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.