BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Koreai kozmetikumok: miben rejlik a varázserejük?

Láttál már koreai nőt, akinek csúnya a bőre? Oké, biztos van ilyen, de alapvetően, ha a koreai nőkre gondolunk, az üde szépség jut eszünkbe. Nem csoda, hogy szeretnénk megszerezni a titkaikat, és azokkal a termékekkel szépülnénk, amiket ők is használnak. Hiszen nyilvánvalóan tudnak valamit. De mitől annyira hatékonyak a koreai szépségápolási termékek?

Nemcsak a termékek mások, hanem a rutin is

Ha végignézzük egy koreai kozmetikum összetevőinek listáját, fogunk rajta találni olyasmiket, amiket az európai szépségipar nem használ. Ennek egészen banális oka van: nálunk az adott alapanyagok nem teremnek, vagy éppen errefelé nem kerülnek forgalomba. Koreában viszont igen, ezért az ottani nők élvezhetik áldásos hatásaikat. Szerencsére azonban itthon is egyre több korai kozmetikummal találkozhatunk, mint például az Erborian.

Nem szabad azonban szó nélkül elmennünk a mellett a tény mellett, hogy a koreai hölgyek bőrápolási rutinjában kiemelt szerepet kap a tisztítás. Nagyon hatékony tisztítótermékekkel rendelkeznek, ugyanis az az alaphozzáállásuk, hogy csak a makulátlanul tiszta bőr tudja kellőképpen felszívni a hatóanyagokat.

Este fürdés után csak gyorsan feldobsz egy hidratáló krémet, és már mész is aludni? Felejtsd el: a koreai módi szerint fürdés után alapos arctisztításra van szükség a megfelelő készítményekkel, és legfeljebb utána lehet krémezni! Először tehát tisztítás, majd jöhet egy jó minőségű krém, mint amilyenek a Missha termékei is.

Semmit a kéznek!

Nagyon fontosak a jó minőségű kozmetikumok, de az sem mindegy, hogyan használjuk őket. Mi szeretünk mindent egyszerűen az ujjainkat használva kenni, a koreaiak szerint azonban ez a gyakorlat hibás, sőt káros. A krémeket spatulákkal viszik fel a bőrre, hogy az ne érintkezzen az ujjainkkal, a szérumokhoz pedig pipettát használnak.

Ez azért van így, mert még az elvileg tiszta kézről is kerülhetnek kórokozók a pórusokba, ezenkívül a kezünkkel zsírosabbá tehetjük a bőrt, eltömíthetjük a pórusokat. Sokkal higiénikusabb és praktikusabb valamilyen eszközzel felvinni a krémeket.

Fotó: notino.hu

Különleges összetevők

Már tettünk említést arról, hogy a koreai kozmetikumokban megtalálhatók olyan összetevők is, amelyek a nálunk forgalomban lévőkben nem. Ezek többnyire teljesen természetes anyagok, mint a ginseng, a chiamag, a csiganyálka stb. Kiemelnénk a természetességet: a legtöbb irritációt és allergiát a kozmetikumok adalékanyagai okozzák. Minél kevesebb van egy termékben ezekből, annál kevésbé valószínű ilyen reakció, ezért érdemes a természetes összetevőkre koncentrálni. A koreaiak persze tudják ezt, ezért is készítik így a kozmetikumaikat.

Aki nem elégedett a bőrével, és nem igazán talált még számára hatásos szépségápolási termékeket, annak érdemes lehet váltani egy nagyot, és a koreai kozmetikumok felé fordulni! Mivel olyasmik vannak benne, amelyekkel eddig jó eséllyel nem találkozott a bőrünk, könnyen előfordulhat, hogy ezekben találjuk meg azt, ami igazán hatékonynak bizonyul!

Próbáld ki Te is a koreai nők titkát!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.