BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Középen billenő? Felső harmadban billenő? Felnyíló? Melyik típusú tetőablak való neked? (X)

Új tetőtéri ablakot szeretnél, de nem akarsz elveszni a végtelen választékban? Segítünk eldönteni, melyik típusú tetőablak való neked.

Amikor tetőtéri ablakot választasz, akkor évekre, sőt, évtizedekre hozol egy – többnyire elég költséges – döntést. Érdemes tehát még jobban figyelembe venni a saját igényeidet, és átgondolni, hogyan szeretnéd használni a tetőtéri ablakot. Hogyan lesz neked kényelmes például a nyitás és a zárás? De lehet, hogy az lesz az egyik legfontosabb szempont a választásnál, hogy az ablak ne lógjon bele a kilátásba, vagy épp, hogy könnyen lehessen tisztítani. Ebben a cikkben megpróbálok segíteni, hogy melyik típusú tetőablak való neked leginkább, néhány népszerű lehetőség rövid áttekintésével.

PR cikk kép
Fotó: KissTóth Plusz Kft.

Melyik típusú tetőablak való neked?

Középen billenő tetőablak: ez az egyik legnépszerűbb típus. A tetőtéri ablak forgástengelye középen van, az ablakszárny pedig 180 fokban elfordítható, ami a tisztítást és a napellenző roló kezelését is megkönnyítheti.

Felső harmadban billenő tetőablak: ez a típus hasonlóan működik a középen billenő tetőablakhoz, azzal a különbséggel, hogy a tetőablak forgástengelye feljebb lett emelve, a középső sík fölé. Ez jól jöhet, ha magas vagy, de akkor is, ha zavartalanul szeretnéd élvezni a kilátást, vagy gyakran szellőztetsz. Ez a típus ideális választás lehet, ha konyhába vagy fürdőszobába keresel tetőtéri ablakot.

PR cikk kép
Fotó: KissTóth Plusz Kft.

Felnyíló: Ha olyan helyen élsz, ahol páratlan a panoráma, akkor biztosan az a célod, hogy ebbe semmi ne zavarjon be. Ha felnyíló tetőtéri ablakot választasz, amelynél a szárny az ablak felső síkjában nyílik, akkor biztos, hogy évekig zavartalan kilátásban lehet részed a tetőtérből. Ez a típus akkor is jó választás, ha magasabb a térdfal, vagyis az ablak alsó éle a padlótól mérve 130-140 cm-nél kezdődik. Ilyenkor egy alsó kilincses megoldással kényelmesen nyitható tetőablakot tudunk beépíteni.

Vannak már felnyíló-billenő tetőtéri ablakok is, amelyekkel még inkább a saját igényeid szerint tudod használni a tetőablakot, kiaknázva a lehetséges előnyöket.

PR cikk kép
Fotó: KissTóth Plusz Kft.

Ha már megvan, melyik típusú tetőablak való neked, és szeretnéd széles kínálatból kiválasztani a megfelelőt, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot https://tetoablak.hu! A Tetőablak.hu kínálatában a Magyarországon kapható legtöbb márka elérhető – meg is rendelheted tőlünk, sőt, akár a tetőablak-beépítés szolgáltatásunkat is igénybe tudod venni. Keress minket bizalommal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.