BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Versenyelőnyt és dekarbonizációt biztosító zöldenergia hazai naperőművekből, fix áron? A Green Clouddal lehetséges! (X)

Az E.ON és a Solar Markt szolgáltatásával teljesülhetnek a cégek dekarbonizációs és klímacéljai.

Közel egy éve indította el vállalati dekarbonizációs csomagját, a Green Cloudot az E.ON Hungária vállalatcsoport és a Solar Markt, hogy a cégek számára hazai napelemparkokból származó zöldáramot biztosítson. Az eltelt idő visszaigazolja a kezdeti elképzeléseket: a kizárólag magyarországi napelemparkokban termelt áram iránt markáns piaci igény mutatkozik, és a zöldenergiára szerződő vállalatok hosszú távra, másfél évtizedre teszik le voksukat a megújuló energia mellett a kiszámítható költségtervezés, a megbízható ellátás és – nem utolsósorban – a saját dekarbonizációs céljaik teljesítése érdekében.

PR cikk kép
Fotó: EON

A Green Cloud szolgáltatás különlegessége, hogy nagy teljesítményű magyarországi naperőművekben termelt zöldáramból biztosít energiát azoknak a vállalatoknak, amelyek energiatudatosabbá és fenntarthatóbbá szeretnék tenni működésüket. Ehhez az ország egyik legnagyobb, a Solar Markt által piaci alapon működtetett naperőműrendszeréből – mely 100 hektáron 50 MWp kapacitással, éves szinten 57 ezer tonna szén-dioxid-kibocsátást takarít meg – érkezik a villamos energia az elosztórendszerbe. Az E.ON átveszi a megtermelt zöldenergiát, és az ellátás folyamatosságának biztosítására a termelés völgyidőszakaiban kiegészíti azt hagyományos módon előállított villamos energiával.

A szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének egyik leghatékonyabb és legegyszerűbb módja a zöldáram vásárlása, a Green Cloud szolgáltatással ráadásul ez kizárólag hazai forrásból biztosítható. A Green Cloud szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek egyéni igényeikre kidolgozott megoldást kapnak klímacéljaik eléréséhez és a megújuló forrással termelt villamos energia mellé származási garanciát is igényelhetnek. Pontosan tudni fogják tehát, melyik naperőmű termeli dedikáltan számukra a zöldáramot, sőt dönthetnek úgy, hogy ennek arányát akár éves szinten megnövelik.

A Green Cloud szolgáltatáscsomagot választó ügyfelek a hosszú távú, 15 évre szóló zöldenergia-vásárlási megállapodás (ún. PPA, Power Purchase Agreement) biztonságában a karbonlábnyom-csökkentés és az ellátásbiztonság mellett az ingadozó nyersanyagáraktól való függetlenedést is élvezhetik, energiaköltségeik így akár másfél évtizedre előre tervezhetők és kiszámíthatók lesznek.

Az energiapiac jelenleg meglehetősen kockázatkerülő, mindenki a piacon adja el és veszi az energiát, pillanatnyi árfolyamon, emiatt pedig még rövid távon is nagyon nehéz tervezni az energiaárakkal. A Green Cloud szolgáltatás igénylésével egy vállalat akár éves villamosenergia fogyasztásának 70 százalékát is képes előre lekötni fix áron, zöldenergiából, hosszú távú garanciával, ezáltal pedig – mintha egy neki dedikált gyorsítósávon előzhetne – versenyelőnyt szerezhet, és jelentős mértékben függetleníteni tudja magát az energiapiacot jellemző áringadozásoktól és bizonytalanságoktól.

A nagy nemzetközi hátterű cégek, elsősorban autóipari vállalatok számára kiemelten sürgető kérdés a zöldebbé válás, hiszen velük szemben a beszállítói és a vevői elvárások is erősebbek: a finanszírozók a zöldbefektetéseket, az ügyfelek pedig a zöldtermékeket keresik, és klímavédelmi elkötelezettséget várnak el a cégektől. A zöldenergia ugyanakkor nem csak a nemzetközi autóipari cégek számára jelenthet előnyt: a vállalatok dekarbonizációs és klímacéljainak megvalósulásához a zöldáram hatékonyan járul hozzá bármely piaci szegmensben működő – akár hazai, akár külföldi tulajdonú – közép- vagy nagyvállalat esetében.

PR cikk kép
Fotó: EON

A hazai forrású zöldenergiát igénybe vevő vállalatok a saját tevékenységükhöz kapcsolódó üvegházhatású gázkibocsátás csökkentése mellett hozzájárulnak a nemzeti zöldítési célokhoz, a teljes hazai energiaszektor fenntarthatóbbá tételéhez is.

Az időben meghozott döntéssel, a zöldenergia felé fordulással a cégek biztosíthatják hosszú távú klímavédelmi stratégiájukat. Erősödhet irányukba a befektetőik és az ügyfeleik bizalma, és versenyelőnyt szerezhetnek saját szektorukban versenytársaikhoz képest.

Azok a cégek, amelyek a teljes Green Cloud szolgáltatáscsomagot választják, hosszú távú tanácsadást – teljes energetikai auditot és klímacéljaik részletes felülvizsgálatát – is megkapják a szolgáltatás mellé, hogy zöldenergia-átmenetük még teljesebb legyen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.