BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zuhant a BUX, szakadt a forint

Magas, több mint 20 milliárd forintos forgalomban, 3,55 százalékos veszteséggel, 

43 787 ponton zárt kedden a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX, amellyel erősen alulteljesítette a nagyobb ázsiai és európai indexeket, és öt órakor az amerikaiak is mind jobban álltak.

A jelentős pesti esés hátterében az állhat, hogy az Európai Bizottság hivatalos értesítést küldött Magyarországnak az uniós források folyósítását a jogállamisághoz kötő mechanizmus elindításáról, aminek hatására itthon valamennyi vezető részvény veszített értékéből a tegnapi záráshoz képest. 

Fotó: Shutterstock

Az OTP-részvények ára 4,83 százalékkal 11 735 forintra esett, forgalmuk 14,9 milliárd forintot tett ki. A Mol 3,06 százalékkal 2 850 forintra csökkent, 2,94 milliárd forintos forgalomban. A Richter-papírok árfolyama 2,64 százalékkal 7 010 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el. A Magyar Telekom árfolyama 1,73 százalékkal 398 forintra gyengült, forgalma 114 millió forint volt. 

A nap nyertese a 2018-ban alakult GOPD Nyrt., ingatlanfejlesztő vállalat, amelynek árfolyama a nap folyamán 7,69 százalékkal került feljebb. A cég papírjai 2,81 millió forint értékben cseréltek gazdát.

A bankközi devizapiacon tőzsdezáráskor 374,9 forintért adták az eurót, 

a nyitó szintnél 5,8 forinttal többért, míg a dollárért 342,6 forintot fizettek záráskor, 6,3 forinttal többet a reggeli áránál. Ezzel a hazai fizetőeszköz nagyjából két százalékot veszített értékéből a nap folyamán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.