BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkedett hangulatban zártak az európai tőzsdék

Pozitívan zártak szerdán a főbb európai tőzsdeindexek.
A vezető nyugat-európai részvények jelentős mértékben emelkedtek, jórészt az autóipari részvények erősödésének köszönhetően, miközben az erős vállalati eredmények is javították a befektetői bizalmat.

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 2,59 százalékos emelkedéssel fejezte be a szerdai kereskedést, a páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 1,54 százalékkal, a Stoxx Europe 600 index 1,59 százalékkal végzett magasabban.

Londonban 1,44 százalékos, Frankfurtban 2,15 százalékos indexemelkedéssel fejeződött be a tőzsdei kereskedés, a párizsi CAC-40 index 2,50 százalékkal zárt magasabban. Milánóban 2,80 százalékos, Madridban 2,15 százalékos indexemelkedéssel zártak a tőzsdék.

16 March 2020, Hessen, Frankfurt/Main: The bronze sculptures of bull and bear stand in front of the Frankfurt Stock Exchange building. As a result of the worsening coronavirus crisis, the German stock index Dax fell below the 9000 point mark on Monday. Photo: Frank Rumpenhorst/dpa (Photo by FRANK RUMPENHORST / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Fotó: FRANK RUMPENHORST / AFP

A londoni tőzsdén elsősorban az alapanyag-, valamint az olaj- és gázipari részvények árfolyama erősödött a kínai esetszámok csökkenéséről szóló híreknek köszönhetően. A frankfurti tőzsdén például a Thyssenkrupp megemelte az árbevételre és az üzemi eredményre vonatkozó kilátásokat. 

Az amerikai inflációs jelentés a vártnál magasabb áprilisi áremelkedést mutatott, 

amiből az inflációs nyomás elhúzódására és ezzel párhuzamosan a monetáris szigorítás ütemének a felgyorsítására lehet következtetni.

Az olajár emelkedett szerdán. Az előző két nap elveszített mintegy tíz százalék után szerdán öt százalék körüli emelkedést ért el a világpiaci olajár. A WTI nyersolaj ára 4,96 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben az európai piacok zárásakor hordónként 104,71 dolláron, a Brent ára pedig 4,92 százalékkal emelkedett 106,91 dollárra. Az arany az előző nap elért három havi mélyponthoz képest széles sávban ingadozott szerdán. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.