BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elhunyt Tatár Imre, Magyarország legidősebb újságírója

Vasárnap délelőtt, 104 esztendős korában meghalt Tatár Imre Vas- és Aranytoll-díjas újságíró.

Tatár Imre Budapesten született 1920. január 9-én. 1941–1944 között munkaszolgálatos, majd 1944–1947 között hadifogoly volt a Szovjetunióban – írja Kulcsár László.

Many,Burning,Candles,With,Shallow,Depth,Of,Field
Fotó: Shutterstock

Tatár Imre hazatérte után, 1956-ig a Szabad Nép, 1956-tól 1968-ig az Esti Hírlap, utána 1975-ig a Magyar Hírlap munkatársa volt. Huszonöt évig a Magyar Nemzet főmunkatársaként a külpolitikai rovatban dolgozott – közölte a Media1.

A nekrológ szerint a magyar sajtó egyik legkiválóbb személyisége négy nyelven beszélt, a német bel- és külpolitika, valamint az európai biztonság és együttműködés kiemelkedő szakértője volt.

Századik születésnapján, 2020. január 9-én a magyar újságíró-társadalom külön rendezvényen köszöntötte a Sajtóházban a százéves Tatár Imrét, akinek könyvei (egyebek közt a Párbeszéd Nyugat-Németországról, Európa biztonsága, Így láttam az NSZK-t, Út a semmibe: Terroristák, terrorizmus) népszerűek voltak. Halála előtt nem sokkal fejezte be utolsó, életrajzi vonatkozású kötetét, ami rövidesen megjelenik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.