BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Most megdöglesz Gyurcsány!" - 30 ezres büntetés a támadónak

Távollétében ítélték 30 ezer forintra garázdaságért a játékpisztolyos férfit - írja az MTI nyomán az Index.

Gyurcsány Ferenc május 1-én az MSZP városligeti majálisán szónokolt, amikor játékpisztolyt fogtak rá.

A bíró ismertetetése szerint a miniszterelnök védelmével megbízott személyek három ittas egyénre lettek figyelmesek Gyurcsány Ferenc beszéde közben. Egyikük, egy 30 év körüli férfi egyszer csak egy maroklőfegyvernek látszó tárgyat fogott a kormányfőre.

Gyurcsány Ferenc beszédével kapcsolatban a támadó azt mondta: "figyeltem milyen jól beszélt, de egy idő után unalmasnak találtam". Ekkor ragadta meg a műanyag pisztolyt, amellyel állítása szerint nem célzott senkire. A Köztársasági Őrezred jelentésében viszont az szerepel, hogy a férfi egy sörpadra állt, és azt kiáltotta: "Most megdöglesz Gyurcsány!"

A bíró ismertetése szerint a férfi előállítása során azt mondta: tisztában van tettével és megbánta azt. Ez és büntetlen előélete enyhítő körülménynek számított. A bíró azonban azt is kiemelte, hogy nem csak alkalmas volt a cselekmény arra, hogy riadalmat keltsen, hanem riadalmat is okozott.

Az ítélet nem jogerős.

További részletek az Index cikkében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.