BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Strabag-ügy az osztrák választási kampány bulváreseménye - véli az SZDSZ

A parlamenti pártok cáfolják, hogy a Strabag üzleti előnyszerzés céljából adományokat nyújtott volna számukra. Ezt hétfői számában vetette fel ismét a Profil című osztrák magazin.

A Profil osztrák hírmagazin hétfői számában ismét felelevenítette azokat a vádakat, hogy a Strabag építőipari konszern üzleti előnyszerzés céljából magyarországi pártoknak nyújtott adományokat.

Az MSZP részéről Nyakó István, a párt szóvivője a távirati irodának csupán annyit mondott: "erről két évvel ezelőtt is írt az osztrák lap, és az MSZP akkor is leszögezte, hogy nem kért és nem kapott pénzt a Strabagtól. Nem kívánunk beleszólni az osztrák belpolitikába" - számol be az InfoRádió.

Az SZDSZ hétfői közleményében az olvasható, hogy a párt a Profil cikkét az osztrák választási kampány bulváreseményének tartja, ezért a lap írását nem kívánja kommentálni. 

 A Fidesz részéről Szijjártó Péter, a párt szóvivője csupán annyit mondott: "A nyilvánvalóan felhevült hangulatú osztrák választási kampány küzdelmeiben nekünk nem dolgunk részt venni".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.