BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elsöprő arányban nyert a Fidesz-KDNP politikusa a IX. kerületben

Megállapította az időközi országgyűlési képviselő-választás hivatalos eredményét a ferencvárosi egyéni választókerületi bizottság, miután csütörtökön megszámolták a külföldi szavazatokat is befogadó 10. számú szavazókör voksait.

Az utolsó szavazókör voksai már nem befolyásolták az eredményt, mert Bácskai János, a Fidesz-KDNP jelöltje nagy arányban nyert a választás vasárnapi, második fordulójában - idézi a ma.hu a távirati irodát.

A ferencvárosi választókerületben január 25-én tartották a képviselőválasztás második fordulóját.

A választás végeredménye szerint összesen 9.153 érvényes szavazatot adtak le, ebből Bácskai János 5.519 szavazatot kapott. Az MSZP jelöltje, Bánsághi Tamás 2.527 szavazatot, Szegedi Csanád, a Jobbik jelöltje 702 szavazatot, Várady Tibor, a Humanista Párt jelöltje 357 szavazatot, Paulik Péter, a Munkáspárt jelöltje 48 szavazatot kapott.

Ferencvárosban azért kellett időközi választást tartani, mert az SZDSZ-ből kilépő Gegesy Ferenc polgármester szeptember közepén lemondott parlamenti mandátumáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.