BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kényszerleszállás Prágában - mindenki jól van

Kényszerleszállást hajtott végre vasárnap délután Prágában a Lufthansa légitársaság Düsseldorfból Budapestre tartó utasszállító repülőgépe.

A gép röviddel két óra után szállt le minden gond nélkül a prágai Ruzyne repülőtéren. A kényszerleszállás okát a csomagtérben jelzett füstben jelölte meg Eva Krejcí, a repülőtér szóvivője - írta a bama.hu az MTI cikke alapján.
   
A CRJ200-as típusú utasszállító gép Düsseldorfból Budapestre tartott, s Prágában nem kellett volna leszállnia. A pilóta azonban füstjelzést kapott a csomagtérből, ezért a Ruzyne repülőtértől azonnali leszállási engedélyt kért. A gépet tűzoltók és mentők is várták, de az utasszállító gond nélkül leszállást.

A Bombardier cég által gyártott CRJ-200-as két hajtóművel rendelkezik, félszáz utas szállítására alkalmas gép. Bár a repülőtéren vészhelyzetet hirdettek, a légikikötő forgalmát nem korlátozták.


   
A repülőgépen 35 személy utazott, akik a Ruzyne külön ilyen esetekre kijelölt várótermeiben tartózkodnak. A szóvivő szerint a gépet most átvizsgálják, az utasokról pedig a Lufthansa gondoskodik. Az utasok rendben vannak, senkinek semmi baja nem történt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.