BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megtámadták az iráni nagykövetséget Svédországban

Tüntetők megtámadták péntek délután Irán svédországi nagykövetségét - idézi a svéd STV televízió jelentését az Inforádió.

A riport szerint mintegy 150 ember, köztük több álarcos próbált bejutni a képviselet épületébe, amely Stockholm mellett van - írja a Távirati Iroda alapján az internetes portál. Sérültekről nem tudni.

Korábban már több tüntetés is volt a nagykövetségnél, de azok békések voltak.

Eközben Budapesten is tüntetést szerveztek péntek délután az iráni nagykövetség Stefánia úti épülete elé - idézi a Hírszerző a Független Hírügynökség értesülését. A Magyarországon élő iráni fiatalok megmozdulásának szervezője elmondta: az iráni zavargások halálos áldozatai miatt tiltakoznak, illetve együttérzésükről szeretnék biztosítani nehéz időket élő honfitársaikat.

A szervező emlékeztetett arra, csupán az iráni alkotmányban biztosított alapjogaiknak akarnak érvényt szerezni, így nem a rendszer ellen, hanem az öldöklések, illetve a szabad véleménynyilvánítás elnyomása miatt tiltakoznak.

Az iráni események kapcsán ez a negyedik megmozdulás Budapesten.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.