BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fidesz: Gyurcsány az igazi listavezető

Gyurcsány Ferenc az MSZP országos választási listájának vezetője a Fidesz szerint. Navracsics Tibor frakcióvezető azt mondta, Gyurcsánnyal az MSZP a múltat választotta. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke időközben úgy nyilatkozott, még nem fejeződött be mind a 176 képviselőjelölt meghallgatása.

"Az MSZP a múltat és a gyűlölet politikáját választotta azzal, hogy Gyurcsány Ferencet befutó, a negyedik helyre tette országos listáján" - mondta Navracsics Tibor. A Fidesz frakcióvezető szerint ezzel bebizonyosodott, hogy valójában Gyurcsány a szocialisták listavezetője és miniszterelnök-jelöltje.

Navracsics úgy vélte, a listaállítással az MSZP Gyurcsány politikája mellett tett hitet. A szocialistáka ezzel a múltat választották, de ez választási vereséghez fog vezetni.

Orbán Viktor Fidesz-elnök is nyilatkozott a nap folyamán. Azt mondta, még nem beszélt pártja mind a 176 egyéni képviselőjelöltjével. Arra a kérdésre, hogy Molnár Oszkár edelényi polgármester valóban nem lesz-e fideszes egyéni jelölt, a pártelnök úgy válaszolt: "arra kérem önöket, hogy tüntessenek ki a türelmükkel"; majd hangsúlyozta, jövő hétfőn a Fidesz országos választmányának ülésén születik döntés az egyéni képviselőjelöltekről.

Addig minden csak találgatás, "munka közbeni információ lenne, és a mi munkánkat az segítené, hogy ha szépen, nyugodtan 14-én meghozhatnánk a még hátralévő személyi döntéseket" - tette hozzá a Fidesz elnöke.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.