BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán szólt a Jobbikhoz tartó szavazókhoz is

Meglepetés- és kockázatmentes volt Orbán Viktor 2010-es országértékelő beszéde, a 2007 nyarán megkezdett középre nyitás stratégiájának logikus folytatása – véli Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója.

A Fidesz elnöke célzottan is megszólította a baloldalból kiábrándultakat, más, külön társadalmi csoportot azonban nem említett – értékelte az Orbán-beszédet Mráz Ágoston Sámuel.

Fontos eleme volt a beszédnek, hogy Orbán Viktor hangsúlyozottan a Fideszre adandó „két szavazatot” említett, ami a Jobbikhoz tartó jobboldali szavazók megtartásaként értelmezhető. Ugyanezt a célt szolgálta, amikor azt mondta: aki elégedetlen és változásban bízik, annak kizárólag a Fideszre kell szavaznia – hangsúlyozta a szakértő. 

A „nemzeti ügyek kormánya”, a munka, a gazdaság, az egészségügy, a szociális- és a közbiztonság üzenete is az ideológiamentességet, a szavazókat megosztó témák helyett a beszéd összességében pozitív karakterét voltak hivatottak alátámasztani – emelte ki a politológus.   

A magyar retorikatörténet meghatározó eseménye 

Orbán Viktor idei évértékelő beszéde a magyar retorikatörténet meghatározó eseményévé vált abból a szempontból, hogy olyan komplex módon használta a fel a multimediális teret, melyre eddig nem volt példa - áll a Beszédírók Kft. elemzésében. Erről tőbbet itt olvashat

A Political Capital és a Vision Consulting elemzőinek értékelését itt olvashatja el

Az Orbán-beszédről szóló tudósításunkat itt olvashatja el

 


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.