BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Török: az MSZP-ben kitört a palotaforradalom

Az MSZP-ben már nem az a fontos, milyen eredmény születik a választásokon, megkezdődtek a belső harcok, ennek tudható be a volt miniszterelnök megejelnése is - állítja a politológus, aki arra számított, hogy Bokros Lajos idő előtt kiszáll a kampányból

Az MSZP-ben megkezdődtek a belső harcok. A fő kérdés már nem az, hogy milyen lesz a választási eredmény, hanem az, mi lesz április után – jelentette ki a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában Török Gábor.

A politológus szerint ennek tudható be az, hogy Gyurcsány Ferenc a nyilvánosság elé lépett. Ha most nem jelenik meg, nem vehet részt az MSZP palotaforradalmában – tette hozzá Török, aki egyébként azt a választások utánra várta.

Beszélt arról is: azt gondolta, hogy Bokros Lajos számára eljön az a pillanat, amikor vállalhatatlan lesz, ami körülötte történik, és kiszáll a kampányból. Most már szerencsésebb lenne, ha azt a képzetet keltené, hogy a harcban állva maradt és vérzett el – mondta a szakember.
Török Gábor

Annak kapcsán, hogy négy párt – MSZP, MDF? LMP és a Fidesz – tegnap nyilvános fórumon szállt harcba a liberális szavazók voksaiért, Török azt mondta: e rétegnek a dilemmája igazán az, hogy az MSZP-re szavazzon vagy otthon maradjon.

Úgy vélte: eddig bármi történt a kampányban a Jobbikkal, az használt a pártnak. Hiszen a felület, amin megjelenhet, az biztosított volt. Hangsúlyozta: nem hisz abban, hogy olyasmi történhet, ami a Jobbik húsába vág és alapjaiban megkérdőjelezi a hitelességét. A Jobbik friss erő, nem volt kormányzati pozícióban, sokkal valószínűbb, hogy a 2010-es kampányban érik majd hatásos támadások.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.