BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Távozik Lendvai Ildikó! Még a név és a logó is új lesz?

Nyáron bizonyosan új pártelnöke lesz az MSZP-nek, a teljes tisztújítás a jelenlegi forgatókönyv szerint az önkormányzati választások után várható.

A Népszabadság úgy tudja, abban már egyfajta egyezség született, hogy a második forduló után Lendvai Ildikó lemond posztjáról. A pártelnök már megválasztása idején közölte, hogy csak a következő tisztújításig vállalja a feladatot; a választások után pedig ez elkerülhetetlen. Egységes a pártvezetés abban is, hogy Lendvai Mesterházy Attila kormányfőjelöltet ajánlja majd a párt élére. Mesterházy megőrizné a frakcióvezetői posztot is.

Mesterházy épp azért, mert újfajta politikai stílust, újfajta párton belüli politizálást kíván megvalósítani, nem fogja engedni, hogy „fejek felett átnyúló kiegyezés” eredményeként kapjon pártelnöki megbízatást. Vállalja a feladatot, de csak ha a kongresszus is úgy dönt. Utóbbinak különösebb akadálya nem lehet, személye mögött határozott egység mutatkozik.

A BKV-botrányok és egyéb nézeteltérések miatt a budapesti vezetés lemondását is újra szeretnék elérni néhányan. Úgy tudják, hogy a fővárosi elnök, Burány Sándor szűk körben már az első forduló előtt közölte: rossz eredmény esetén azonnal lemond.

A Népszabadság forrásai azt állítják: a következő időszakban Gyurcsány Ferenc – bár arról beszélt, hogy sokkal aktívabb szerepet szán magának májustól – inkább a háttérben maradhat; nem kizárva, hogy például az önkormányzati választások után tartandó teljes tisztújítás során valamely pozícióért (akár pártelnökiért) elindul. Gyurcsány Ferenc ugyanakkor továbbra is megkerülhetetlen szereplője lesz az MSZP-nek; teljesen háttérbe szorítani nem akarja, és tegyük hozzá, nem is tudná senki.

Ami az új baloldalt illeti, a Népszabadság forrásai biztosra veszik, hogy akár még az önkormányzati választások előtt újra fogják gondolni és gondoltatni az MSZP „brandjét”, a név és logó esetleges lecserélését.

Nem kizárt ugyanis, hogy új névvel (például: Új Baloldal) és új logóval vág neki az MSZP a következő négy évnek – erről várhatóan pártszavazást írnak ki, s nem egy szűk csoport dönt majd róla.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.