BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A bíróságok nem teszik ki a Nyilatkozatot - Politikától függetlenek

A bíróságok nem teszik ki a Nemzeti Együttműködésről szóló országgyűlési politikai nyilatkozatot - foglalt állást az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT).

A testület közleménye szerint a bírósági szervezet nem tehet eleget a kihelyezéséről szóló kormányzati kérésnek, hiszen a politikától független bírói hatalmi ág politikai nyilatkozat közzétételében szerepet nem vállalhat.

A bírósági szervezet és a bírák Alkotmányban rögzített függetlensége és pártatlansága kizárja, hogy az igazságszolgáltatás szervei és a bírák politikai tevékenységet folytassanak.

A fent említett országgyűlési határozat mind címében, mind tartalmában az Országgyűlés politikai nyilatkozata, amelynek a bírósági szervezet épületeiben való közzététele politikai állásfoglalásnak minősülne - áll az OIT közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.