BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pozsgay: A mostani alkotmány az ország kirablóinak kedves

Pozsgay Imre szerint a mostani alkotmány csak azoknak kedvez, akik lerombolták és kifosztották az országot. Menedéket adott azoknak, akik személyes politikai, gazdasági érvényesülési lehetőségeiket keresték.

A folyamatos toldozgatás rengeteg belső lazaságot, átjárót hagyott, s így az ideiglenes alkotmány amolyan politikai eszközzé vált.

Az Alkotmánybíróságnak ezért is jutott kitüntetett szerep, azaz nem egyszerűen az alaptörvény védelméért felelt, hanem az értelmezésén túl annak betartására is kényszerítenie kellett a végrehajtó hatalmat. A jelenlegi alkotmány azok kezére játszott, akik az ország lerombolásán és kifosztásán fáradoztak – mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Pozsgay Imre.

Az új alkotmány előkészítésére Orbán Viktor miniszterelnök által felkért tanácsadó testület tagja szerinte nem állandó módosítgatásokra szoruló, hanem valóban perspektivikus alaptörvényt kell megalkotni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.