BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

LMP: Védett területen építkezne az Audi

Sajtóértesülések szerint a győri Audi-gyár bővíteni készül telephelyét, azonban az erre a célra kiszemelt mintegy 6,5 milliárd forintért megvásárolt terült természetvédelmi oltalom alatt áll.

A korábban a honvédelmi tárca tulajdonát képező, volt lőtér már beruházási területté vált, beépíthetőségéhez már csak az Európai Bizottság engedélyére várnak, az LMP közleménye szerint.

A párt véleménye szerint a környezet- és természetvédelmi érdekek háttérbe szorítása történt, egyoldalúan a gazdaságfejlesztési szempontokat tartotta szem előtt az állam. Az LMP nem vonja kétségbe az Audi munkahelyteremtésben eddig betöltött szerepét, bár a zöld munkahelyek létrehozása lenne a helyes út a gazdaság fellendítéséhez a párt véleménye szerint.

A párt az ügy kivizsgálását kéri a kormánytól és elvárják, hogy haladéktalanul intézkedjen, hogy a beruházás és az engedélyezés folyamata mostantól a nyilvánosság előtt, az érvényes jogszabályok betartásával folytatódjék.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.