BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tarlós: sokkal rosszabb a helyzet, mint Demszky állítja

Főpolgármesterré választása esetén mindenekelőtt a négyes metró befejezéséhez szükséges anyagi támogatást igyekszik majd megszerezni a kormányzattól Tarlós István. A Fidesz főpolgármester-jelöltje a Duna Televízió Közbeszéd című műsorának tegnap esti adásában azt is elárulta, hogy nem fogják kiszorítani a városvezetést érintő kérdésekből az ellenzéket sem.

Amennyi hiányzik, annyi pénzt kér majd a kormányzattól a négyes metró befejezéséhez; források híján ugyanis a számlákat nem lehet majd kifizetni - mondta a Duna Televízióban Tarlós István. A politikus leszögezte, hogy október harmadika után érkeznek a nagyberuházások számlái, mindenekelőtt a metrószámlák, addig pontos leltárt nem lehet ugyan készíteni, hogy mekkora a forráshiány, de biztos benne, hogy óriási.

Mint mondta: konkrét számokat egyelőre azért nem mond, mert egy kampányban abból semmi jó nem jön ki; érzelmesen és impulzívan tiltakoznának bármilyen szám ellen. Megjegyezte viszont - Atkári János véleményére is hivatkozva -, hogy sokkal rosszabb állapotban van a főváros, mint azt Demszky Gábor leköszönő polgármester állítja.

A jelenlegi kormánnyal, mindenekelőtt a jelenlegi miniszterelnökkel nagyon könnyen szót értünk - vázolta Tarlós a kormányzattal való együttműködés lehetőségét ara az esetre, ha ő lesz Budapest következő első számú vezetője.

Kijelentette: Orbán Viktor még egyszer sem kötötte meg a kezét. "Van köztünk egy egyetértés, egy politikai szövetség nagyon sok kérdésben. A miniszterelnökkel nyilván fogok egyeztetni bizonyos kérdésekben. Eddig is szabad kezet kaptam, ezután is szabad kezet kapok. Az majd eldől, hogy mennyi segítséget kapunk a kormánytól" - mondta Tarlós István.

A főváros esetleges irányítási gyakorlatáról Tarlós azt is elmondta, hogy az ellenzéket nem fogják kiszorítani úgy, ahogy eddig szerinte az MSZP-SZDSZ-es városvezetés tette a saját ellenzékével.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.