BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mi miatt aggódik leginkább a magyar?

Világviszonylatban a munkanélküliség és az álláslehetőség kérdése összességében a legtöbbeket foglalkoztató témakör, míg a második helyen a szegénység szerepel, mint legaggasztóbb téma – derül ki az Ipsos Global @dvisor felméréséből.

A 24 ország megkérdezett polgárai összességében leginkább a munkanélküliség miatt aggódnak. Magyarországon is az első helyen említik ezt a problémakört. A második legaggasztóbb téma a szegénység és a szociális egyenlőtlenség, ami Belgiumban, Kínában, Németországban és Oroszországban az első helyen szerepel.

Harmadikként a korrupciót és a politikai botrányokat említik; de Indiában, Indonéziában és Dél-Koreában ez jelenti a fő problémát. S ezt a bűnözés és az erőszak követi; Argentínának, Ausztráliának, Mexikónak és Dél-Afrikának a legtöbb gondot okozva. Ötödik helyen az egészségügyi ellátás áll; Brazíliának és Kanadának leginkább fejfájást okozva.
 
A négy leggyakrabban említett problémakör között a felmérésben résztvevő 24-ből  - az Egyesült Államok kivételével - 23 ország lakóinak válaszában szerepelt a szegénység és a szociális egyenlőtlenség. A munkanélküliség és az álláslehetőség – Brazília és India kivételével – 22 országban szerepelt. Tizenhárom ország lakói, köztük a magyarok tartanak a korrupciótól és a politikai botrányoktól.

A felmérésben résztvevők többsége (62 százalék) úgy érzi, hogy országa rossz úton jár. A régiók tekintetében a BRIC - Brazília, Oroszország, India és Kína - az a terület, ahol a legtöbben, tízből hatan (58 százalék) gondolják úgy, hogy náluk jól mennek a dolgok. Az európai hasonló vélekedés a maga 27 százalékával a sereghajtók között szerepel.
 
A világ polgárainak csupán egyharmada (33 százalék) válaszolta azt, hogy elégedett országa állapotával – amely eredmény egy ponttal kevesebb, mint 2010 novemberében volt. A BRIC országok - Brazília, Oroszország, India és Kína – élen járnak, hiszen tíz válaszadójukból 5 (48 százalék) szerint jól mennek a dolgok náluk. Míg Európában – sereghajtóként – csupán 26 százaléknyian vélik így.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.