BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rehn: ha nagy a visszaesés, haladékot kaphat egy ország

Az európai gazdasági növekedés csak lassan lendül be az idén, de az olyan országok, ahol váratlanul visszaesik a gazdaság teljesítménye, haladékot kaphatnak a deficitcélok teljesítéséhez – mondta Olli Rehn, az Európai Bizottság alelnöke. A gazdasági és pénzügyi biztos Moszkvában úgy fogalmazott: az euróövezet rövid távú kilátásai javulnak, jóllehet az előrejelzések szerint a gazdaság csak lassan, az év egésze során kap új lendületet.

Olli Rehn, aki a legnagyobb gazdaságok G20-as csoportjának pénzügyminiszteri és jegybankelnöki találkozóján vesz részt Moszkvában, elmondta: ha egy országban a növekedés váratlanul eltűnik, akkor az ország több időt kaphat költségvetési hiányának lefaragásához. A politikus rámutatott: tavaly ilyen engedményt kapott Spanyolország, Portugália és Görögország is.

A G20-as találkozó legfontosabb témájáról annyit mondott Rehn: fontos, hogy a csoport megismételje elkötelezettségét a piaci elvek szerint számított devizaárfolyamok mellett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.