BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felgyorsul a vonat Moszkva és Kijev között, és még vízim sem kell

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök kijelentette, reméli, hogy nem kényszerítenek vízumrendszert az Oroszország és Ukrajna közötti személyforgalomban.

A Nyikolaj Azarov ukrán miniszterelnökkel Kalugában tartott megbeszélése után az orosz kormányfő újságírók előtt kijelentette, hogy a találkozójukon nem vetődött fel a vízum kérdése. "Remélem, hogy ilyen helyzet (vízumrendszer) nem fog előállni".

Az Itar-TASZSZ jelentése szerint a vízumrendszer lehetőségét az a tény váltotta ki, hogy a felek nem tudtak közös nyelvet találni a legégetőbb kétoldalú problémákra, köztük a jövőbeni együttműködés paramétereire, így a földgáz témában való kétoldalú együttműködésre is, azt követően, ha Kijev aláírja a társulási egyezményt az Európai Unióval.

Közben a RIA Novosztyi azt jelentette, hogy a jövő évben forgalomba állítandó Intercity-szerelvényeknek köszönhetően a Moszkva és Kijev közötti vasúti út ideje hat órára rövidül le. Jelenleg a kereken 900 kilométeres távolságot a vasúti szerelvények nyolc és fél óra alatt teszik meg. Minderről Maxim Szokolov orosz közlekedési miniszter beszélt a Rosszija24 orosz televízió adásában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.