BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Obama gratulált Magyarországnak

Barack Obama Áder Jánosnak küldött levelében elismerését fejezte ki a nukleáris biztonság érdekében tett erőfeszítéseinkért - írja a Magyar Hírlap mai cikkében.

A tavalyi atomenergiacsúcs sikeres vezetéséért és a világméretű nukleáris biztonság érdekében tett magyar lépésekért gratulált a magyar államfőnek írt levelében az amerikai elnök. Barack Obama elismerését fejezte ki azért is, hogy az összes magas fokon dúsított uránt sikerült visszaszállítani Oroszországba Magyarországról.

Áder Jánosnak küldött levelében gratulált a nukleáris biztonság érdekében tett magyar erőfeszítésekhez. Az amerikai elnök elismerését fejezte ki, amiért Martonyi János sikeresen vezette a tavalyi nemzetközi nukleáris védettségi konferenciát. Fontos lépésnek tartja, hogy ratifikáltuk a nukleáris anyagok és létesítmények fizikai védelméről szóló egyezmény módosítását és a nukleáris terrorcselekmények visszaszorításáról szóló egyezményt.

Az Economics egy korábbi cikkében összegezte, hogy világszerte milyen mennyiségben bocsátanak ki nukleáris fegyverekhez szükséges anyagokat. Magyarország előkelő helyen foglalt el, Ausztrália után a második helyen áll, ami azt jelenti, hogy Magyarország biztonságos helynek számít ilyen szempontból.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.