BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Kreml szóvivője szerint aranyat ér a Putyin és Merkel közti kapcsolat

Vlagyimir Putyin orosz elnök kész arra, hogy találkozzon Angela Merkel német szövetségi kancellárral. Ezt Dmitrij Peszkov, az orosz államfő sajtótitkára jelentette ki a ZDF német tévének nyilatkozva.  Szorgalmazzuk, hogy legyenek ilyen találkozók. Eddig nem tudjuk, hogy erre sor kerül-e" - tette hozzá a Kreml szóvivője, aki szerint Angela Merkel "azért játszik nagy szerepet, mert a Putyinhoz fűződő viszonya igen konstruktív és nyílt. A válság kezdete óta ugyanis állandó párbeszédben vannak egymással. A gyakori kapcsolatok pedig legalábbis megkönnyitették, hogy közelebb hozzák az álláspontokat. Ez pedig a jelenlegi kiélezett helyzetekben aranyat ér" - szögezte le a Kreml szóvivője.

Peszkov hozzátette: az természetesen nem titok, hogy Putyin és Merkel álláspontja az ukrán válságot illetően alapjaiban eltér egymástól. "Ám a párbeszéd rendkívül értékes. És reméljük, hogy az folytatódik is" - összegzett Peszkov, aki szerint a megbeszélések jelenleg szakértői szinten folynak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.