BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Putyin szerint nem az ukrán válság miatt büntetik Oroszországot

Az orosz elnök szerint már nincs közvetlen kapcsolat a nyugati büntetőintézkedések és az ukrán válság között, ez a kérdés "politikai síkra" tevődött át.

Vlagyimir Putyin azt mondta az orosz állami televíziós és rádiócsatornák által élőben közvetített csütörtöki műsorban, hogy most az ukrán válság békés megoldását célzó minszki megállapodásokat kell végrehajtani. "Mi mindent megteszünk azért, hogy végrehajtsuk azokat, a kijevi vezetés nem siet vele, az ellenünk kirótt szankciók pedig megmaradnak" - állapította meg.  

Putyin bírálta a kijevi vezetést, amely szerinte "sok hibát vét", de kerülte, hogy súlyos szavakkal illesse Petro Porosenko ukrán államfőt, amint azt egy kérdező tette. Azt is kijelentette, hogy Oroszországnak nem érdemes a nyugati büntetőintézkedések feloldására számítania, és arra kell törekedni, hogy az országot új fejlettségi szintre emeljék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.