BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Folyamatos a migránsok szállítása Szerbiában és Ausztriában

Folyamatosan szállítják a határok felé Szerbiában és Ausztriában a migránsokat, de ha Németország lezárja a határait, akkor több ország is követheti példáját - hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat délutáni műsorában.

A televízió tudósítói arról számoltak be, hogy a szerbiai Berkasovóban jelenleg pár száz migráns van csak a gyűjtőpontokon, mert a horvát hatóságok folyamatosan szállítják Ausztria felé a bevándorlókat. Este azonban változhat a helyzet, mert Szlovénia csak korlátozott számban tud fogadni migránsokat, emiatt a horvátok is lassíthatják a szállítást.

Ausztriában vonatokkal és buszokkal szállítják a bevándorlókat a német határ felé, Salzburgból viszont délelőtt mintegy ezren gyalog indultak el a határ felé. Németország százasával engedi át az embereket, emiatt egy időre fennakadások is voltak.

A tudósító elmondása szerint Ausztriának mindenre fel kell készülnie, és ha Németország lezárja a határait, akkor várhatóan Ausztria is így fog cselekedni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.