BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Salah egy nagyon okos ember" - interjút adott a bujkáló terrorista testvére

A belga RBTF tévének nyilatkozott Mohamed Abdeslam, a szökésben lévő terrorista, Salah Abdeslam testvére.

Nem gondolta a család, hogy veszélyre figyelmeztetett volna Salah Abdeslam viselkedésének megváltozása. Ezt Mohamed Abdeslam, a még mindig szökésben lévő terrorista testvére nyilatkozta a belga RBTF tévének. Mohamedet is meggyanúsították a támadás után - amelyben másik testvére, Brahim is részt vett, ő felrobbantotta magát Párizsban -, de a rendőrség ártatlannak találta.

Mint mondta, némi változást észrevett fél éve a testvére viselkedésén, de nem gondolta, hogy ez bármi komolyabb veszély jele lenne. "Amikor a testvéred imádkozni kezd, ez nem automatikusan egy radikális változás. Amikor a testvéred azt mondta, hogy abbahagyta az ivást, ez sem egy radikális változás" - nyilatkozta az RBTF-nek. Akkor úgy gondolta, hogy a testvérei csak komolyabban veszik a vallásuk gyakorlását. Most persze már máshogy látja: úgy gondolja, hogy manipulálták őket.

Azt is elmondta, hisz abban, hogy a túlélő testvére valamilyen okból meggondolta magát, és magától döntött úgy, hogy nem robbantja fel magát. "Salah egy nagyon okos ember. Azt gondolom, hogy a legutolsó pillanatban Salah úgy döntött, hogy visszalép. Talán látott vagy hallott valamit, amit nem várt" - fogalmazott.

Mohamed Abdeslam az interjúban ismét arra kérte bujkáló testvérét, hogy adja fel magát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.