BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Drágán megfizet, aki szereti a magyar focit

Alig 8 és 20 ezer forint közti összegért vehetnek csak jegyet a Magyar Kupa döntőjére azok, akik nem Ferencváros- vagy Újpest-szurkolók - döntött az MLSZ. A kupadöntőre semleges drukkerek csak a VIP-szektorokba ülhetnek be - írta meg a Magyar Nemzet.

A lap emlékeztet: a szövetség tavaly nyáron döntött úgy, hogy eltörli a klubkártya-kötelezettséget, így a futballszeretők egyszerűen személyes adataik megadásával jegyet válthattak a bajnokikra, ahol ezt a klub engedi  - a Ferencvárosnál továbbra sem lehet ilyen egyszerűen bejutni meccsre. Sőt a válogatott meccsekre előírt futballkártyáról is lemondott a vezetés. A kupadöntőre viszont újra elő kell venni az igazolványokat, ami elég sok szurkolónak elveheti majd a kedvét attól, hogy kilátogasson a Groupama Arénába - írja a lap.

A kupadöntőt az MLSZ szervezi, nem a Ferencváros, hiába az ő stadionjukban lesz a meccs. Így lehetőség nyílt volna arra, hogy a kemény mag ezúttal tiszteletét tegye a stadionban anélkül, hogy klubkártyát kérnének tőle, vagy hogy rá kellene tennie a vénaszkennerre a kezét. A döntés nyomán erre senkinek nem lesz lehetősége.

Az MLSZ a szurkolók biztonságára hivatkozik, valamint arra, hogy maguk a klubok állapodtak meg abban, hogy ne legyen semleges szektor, hiszen a saját szurkolóik megtöltik majd a rendelkezésükre álló lelátórészt. Csakhogy, mint a Magyar Nemzet megírta, mindkét klub 8600 jegyet kap, a Groupama viszont 22 500 fő befogadására képes, így még az ütközőszektor üresen hagyása mellett is helyet tudna foglalni az arénában további 2000-3000 ember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.