BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán: a foci nem a pénzhez, hanem a sporthoz tartozik

A sport és az önbecsülés fontosságáról beszélt Orbán Viktor a DVTK új edzőközpontjának átadásán Miskolcon, a diósgyőri labdarúgóstadion szomszédságában megépült edzőközpont átadásán.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: a sport adja majd vissza Magyarország önbecsülését," ha összefogunk, ha van támogatás, ha elszántak vagyunk, akkor a világ bármely, nálunk nagyobb népével versenyképesek vagyunk, legyen az tudomány, kultúra, vagy éppen sport."7

Önbecsülés nélkül sem az üzlet, sem a politika nem működik, amire szükségünk van, az a nemzeti önbecsülés, és ez Magyarországon a sportból jöhet, "mert mi Puskás Öcsi, Egerszegi Krisztina, Papp László, Balczó András nemzete vagyunk" - mondta Orbán Viktor, megemlítve azt is: nem lehet a sportot - ami nemzeti ügy - pártalapon művelni.

Szólt arról is, hogy "a futball nem a pénzhez, hanem a sporthoz tartozik".

Kiemelten beszélt arról a miniszterelnök, hogy többen megtámadják a sportfejlesztéseket, mondván, aránytalanul sok jut a közpénzből sportra. Miskolc példáját hozva fel erre azt mondta: a város 2010 és 2014 között 136 milliárd forintot fordíthatott fejlesztésekre, a kormány 31 milliárd forint adósságot vállalt át, ezen pénzek 10-13 százaléka jutott a sportra, az új, megépülő stadionnal együtt. "Szerintem ez helyes arány, és semmi nem tántorít el bennünket attól a céltól, hogy a sport továbbra is stratégiai ágazat legyen" - jelentette ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.