BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Narancs riasztást adtak ki négy megyére

Nagy viharokra készülhetnek az ország keleti felén. A Dunántúlon sem lesz sokkal jobb a helyzet.

Az ország teljes területére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat mára. Négy megyében másodfokú a figyelmeztetés.

A rosszabb helyzetre a Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lehet felkészülni: itt heves zivatarokat várnak, közepes kockázat mellett károkat okozó szél vagy jégeső kíséretében. A viharok mellé felhőszakadás is érkezik: rövid idő alatt 50 milliméternél is több eső hullhat.

Az ország többi része is csak egy kicsivel kevesebbel ússza meg: Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Nógrád megyében kisebb valószínűséggel, de szintén jöhet vihar. A felhőszakadásokból ezeken a területeken 25-30 milliméternél is több esőt várnak. Az ország többi részén is ugyanekkora felhőszakadás jöhet, de legalább viharok nélkül.

A helyzet holnapra sem fog sokat javulni: akkorra az ország teljes területére a zivatarok és a felhőszakadások miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.