BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kelet felé távoznak a viharok, nyugaton a szél okozhat újabb veszélyt

Riasztást adtak ki a vihar, felhőszakadás és a nagy szél miatt az ország jelentős részére.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szinte az egész országot nagy viharokra és felhőszakadásokra figyelmezteti: a következő néhány órára a Miskolc-Szeged vonaltól keletre van érvényben a riasztás. A legrosszabb a helyzet a keleti határ mellett, ott másodfokú a viharriasztás, de a felhőszakadás is nagy károkat okozhat. Vigyázni kell a széllel is: az ország északnyugati részén, Soprontól Várpalotáig van most életben emiatt elsőfokú riasztás.

A nap még előttünk álló részére a viharok miatt az Észak-Alföldön, valamint Békés, Csongrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves van életben másodfokú figyelmeztetés, ez a nagy zivatarok mellett közepes eséllyel jelent károkat okozó szelet vagy jégesőt.

A felhőszakadások miatt ugyanebben a hét megyében egész napra szól a narancs figyelmeztetés, ez azt jelenti, hogy rövid idő alatt 50 milliméternél is több eső hullhat.

Nagy szélre is vigyázni kell: a Közép-Dunántúlon, továbbá Győr-Moson-Sopron és Vas megyében van elsőfokú figyelmeztetés. Itt óránkénti 70 kilométeresnél is erősebb széllökések jöhetnek ma.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.