BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vörös figyelmeztetést adtak ki nyolc megyére

Szinte semmi volt a hét eddigi rossz időjárása ahhoz képest, amire szombaton készülhetünk. Nyolc megyére adták ki a legmagasabb, vörös riasztást.

Ma még nem okoz nagy problémát az időjárás az ország legnagyobb részén. A Dél-Alföldre, Hajdú-Bihar, Baranya és Tolna megyére kiadtak ugyan első fokú figyelmeztetést az esők miatt - ez egy nap alatt 20 milliméternél több esőt jelent -, de ez szinte ideális ahhoz képest, amit szombatra várnak.

Aznap hatalmas esőzések jöhetnek az egész országban. A legdurvább délen és keleten lesz a helyzet: az Alföld teljes területére, valamint Baranyára és Tolnára a legmagasabb, vörös jelzésű figyelmeztetést adták ki, azaz 24 óra alatt 50 milliméternél is több eső hullhat. Narancs figyelmeztetés lesz életben Budapesten, Észak-Magyarországon, a Közép-Dunántúlon, Somogy, Zala és Pest megyében, ami egy nap alatt 30 milliméternél több csapadékot jelent. Győr-Moson-Sopron és Vas megye ússza meg a legkönnyebben, ott csak elsőfokú az esők miatti figyelmeztetés. Veszélyes szélre is fel kell készülni: az Alföldön, a Dél- és Nyugat-Dunántúlon, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Veszprém és Fejér megyében elsőfokú figyelmeztetés lesz életben, ott akár óránként 70 kilométeresnél is erősebb széllökések jöhetnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.