BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Leszakad az ég fél Magyarországon, érkeznek a viharok is

Jókora esőkkel folytatódik a hét, az Országos Meteorológiai Szolgálat reggel még tíz megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést a felhőszakadások miatt, most már csak öt megyében él a riasztás.

Nagy felhőszakadásokra érdemes ma felkészülni délen és keleten. A közvetlenül előttünk álló néhány órára a déli megyéket riasztották, a déli és a keleti határ mentén szakad az eső, a Barcs-Szolnok-Debrecen vonaltól délre van életben a rövid távú riasztás. Az esők mellett heves zivatarok a délkeleti határ környékén vannak, Békéscsaba és Berettyóújfalu közt.

A nap további részében még több helyen lehet rossz idő. A felhőszakadások miatt a Dél-Alföldön, valamint Baranya és Hajdú-Bihar megyében van érvényben figyelmeztetés. Ezeken a helyeken rövid idő alatt 25-30 milliméternél több eső eshet le.

Viharokra Békés és Hajdú-Bihar megyét figyelmeztetik. Ott a zivatarok mellett kisebb eséllyel károkat okozó szél vagy jégeső is érkezhet.

Holnapra a mostani előrejelzések szerint már javulhat a helyzet, akkor már valószínűleg nem lesz egy helye sem az országnak, ahol figyelmeztetést kellene kiadni az időjárás miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.