BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Napokat is csúszhat, amíg megtudjuk a népszavazás végeredményét

Vasárnap este 10-11 óra körül már magas lesz a szavazatok feldolgozottsága - közölte Pálffy Ilona. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az eredményt is ismerni fogjuk.

A népszavazás érvényessége elsősorban attól függ, hogy a választásra jogosultak legalább a fele érvényesen szavaz-e. Az érvénytelen szavazatokat kiszűrni pedig sok idő lehet.

Az érvénytelen szavazatokról szóló vita minden bizonnyal elbizonytalanítja majd a szavazatszámláló bizottságok tagjait a szavazatok összeszámlálásakor, ezért lassulni fog az eredmények megállapítása - közölte Pálffy.

Ha szoros lesz az eredmény, akkor a külföldről beérkező szavazatok és a levélszavazatok száma akár még a jövő héten is befolyásolhatja a népszavazás érvényességét. Tehát gyakorlatilag akkor tudhatjuk csak biztosan az eredményt viszonylag korán, ha az 50 százalékos részvétel közelében sem járunk, vagy akkor, ha már a belföldi szavazatokkal biztosan meglesz az érvényesség.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.