BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Robotfőnök vár milliókra

Radikálisan új jövőre kell felkészülni: az ügyfélszolgálati tranzakciók 85 százalékához három-négy éven belül már nem kell élőmunkát igénybe venni.

Napjainkban már néhány év alatt alakít át és hoz létre új iparágakat a technológiai fejlődés. A robotfőnökökről és az arcfelismerő ügyfélszolgálatosok elterjedéséről a Gartner piackutató cég már az ősszel meglepően rövid távú prognózissal állt elő.

Eszerint 2018-ra az üzleti típusú tartalmak 20 százalékát gépek írják, az ügyfélszolgálati tranzakciók 85 százalékához három-négy éven belül már nem kell élőmunkát igénybe venni, illetve két év múlva a mesterséges intelligenciát az elsők között bevezető cégek 45 százalékánál több intelligens gép fog dolgozni, mint ahány ember.

„Radikálisan új jövőre kellene felkészülni” – hangsúlyozza Tóth Gergely, a napokban debütáló Future Work Festival alapító-tulajdonosa. Mint mondja, a jövő éppen azzal állítja a legnagyobb kihívás elé a majdani munkavállalókat, hogy egyelőre szinte semmilyen kapaszkodót nem kínál a felkészülésükhöz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.