BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elérhető a kereskedelmi megállapodás a britek kilépéséig

A brit Brexit-ügyi miniszter szerint elérhető az átfogó kereskedelmi megállapodás az Európai Unióval a brit EU-tagság 2019 márciusában várható megszűnéséig.

David Davis, brit Brexit-ügyi miniszter a kilépési feltételekről szóló tárgyalásokat brit részről összehangoló minisztérium vezetője a londoni alsóház összpárti Brexit-bizottságának szerdai meghallgatásán kijelentette:

a brit kormány által célként kitűzött szabadkereskedelmi megállapodáshoz egészen másféle út vezet, mint más hasonló egyezményekhez.

David Davis, brit Brexit-ügyi miniszter
Forrás: AFP

A politikus kiemelte, hogy London és az EU szabadkereskedelmi tárgyalásai – tekintettel a brit EU-tagságra – teljesen azonos szabályozói rendszerre és a már kiépült, évi 600 milliárd euró értékű kétoldalú kereskedelmi forgalomra alapozódva indulnak.

A miniszter megerősítette, hogy a brit kormány vámmentes kereskedelmet biztosító, átfogó szabadkereskedelmi megállapodásra törekszik az EU-val.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.