BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Theresa May szerint a Brexit bírálói sem tudnak alternatívát felmutatni

May megerősítette: a megállapodásról szóló, decemberről elhalasztott alsóházi szavazást január közepén mindenképpen megtartják.

Theresa May brit miniszterelnök szerint Brexit feltételrendszeréről szóló megállapodás ellenzőinek feladata lenne, hogy más megoldásokat javasoljanak, ha a jelenlegi egyezményt nem tudják elfogadni.

A miniszterelnök a BBC vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette:

a Brexit-megállapodás bírálói közül eddig senki nem állt elő alternatív javaslatokkal.

Megerősítette, hogy a megállapodásról szóló, decemberről elhalasztott alsóházi szavazást január közepén mindenképpen megtartják.

Theresa May brit miniszterelnök
Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Theresa May hangsúlyozta:

ha az alsóházi képviselők ezen a voksoláson elvetik az Európai Unióval kötött egyezményt, senki nem tudja megmondani, hogy onnantól mi történne, az ország feltérképezetlen területentalálná magát.

Sötét felhők és bizonytalanság

A brit nagyvállalati szektor vezetőinek jelentős többsége igen borúlátó módon ítéli meg a gazdaság kilátásait a brit EU-tagság megszűnése utáni időszakra. A Captains of Industry felmérésbe bevont nagyvállalatok vezetőinek

74 százaléka tart a brit gazdaság általános állapotának hanyatlásától a következő tizenkét hónapban, és csak 8 százalékuk számít javulásra.

Korábban Liam Fox külkereskedelmi miniszter közölte: ha a parlament januárban nem fogadja el a Brexit feltételeit, akkor nem sokkal haladná meg az 50 százalékot annak az esélye, hogy márciusban Nagy-Britannia valóban kilép az unióból.

A kilépési megállapodásról a londoni alsóháznak az eredeti menetrend alapján december 11-én kellett volna szavaznia, de Theresa May

január harmadik hetére halasztotta a voksolást,

éppen azért, mert a határellenőrzés elkerülésére szolgáló megoldás feletti súlyos nézeteltérések miatt reménytelen lett volna a Brexit-egyezmény elfogadtatása.

Az elmúlt évtized legrosszabb évét zárta a londoni tőzsde

A globális pénzügyi válság óta eltelt évtized legrosszabb teljesítményével zárta az évet a londoni értéktőzsde.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.