BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Theresa May nem húzná tovább a Brexitet

A brit miniszterelnök szerint változatlanul az a célkitűzés, hogy az Egyesült Királyság március 29-én, szabályozott módon kilépjen az Európai Unióból.

Theresa May brit miniszterelnök szerint változatlan az a brit kormányzati célkitűzés, hogy

az Egyesült Királyság március 29-én, szabályozott módon kilép az Európai Unióból.

Theresa May brit miniszterelnök
Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

A kormányfő a képviselői kérdések és azonnali miniszterelnöki válaszok szokásos szerda délutáni alsóházi félórájában, ellenzéki kérdésre válaszolva azt mondta, hogy

a Lisszaboni Szerződés 2017. március 29-én aktivált 50. cikkelye kétévi időtávlatot biztosít a Brexit-folyamatra, vagyis ez a határidő idén március 29-én lejár.

May szerint a brit kormány változatlan célja az, hogy az Egyesült Királyság e törvényben is rögzített időpontban, megállapodással lépjen ki az EU-ból.

A kérdés felvetésének előzményeként az ITV brit kereskedelmi televízió közölte: egyik riportere hallotta, amint Olly Robbins, a brit kormány Brexit-főtárgyalója egy brüsszeli bárban, kollégáival informálisan beszélgetve kijelentette, hogy az alsóház vagy a kilépési megállapodás elfogadása, vagy a Brexit „hosszas halasztása” között választhat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.