BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több tízmilliárd forint értékben foglaltak le kokaint egy tengeralattjáróban

Az Egyesült Államok Parti Őrsége lefülelt egy tengeralattjárót a Csendes-óceánon.

A Csendes-óceánban közlekedő tengeralattjáró belsejében több mint 2 tonna kokaint találtak a hatóságok. A drog értéke 69 millió dollár (mintegy 21 milliárd forint). A járműben annyi drog volt, hogy a hatóságoknak kellett hívni egy darut, hogy átemelhessék a csempészárut a hajóra – olvasható a Vice oldalán.

Az Index szemléje szerint a fogás azért is bravúros, mert sikerült az előtt átvenni az irányítást a tengeralattjáró felett, hogy a csempészek érzékelhették volna a rajtaütést és elsüllyeszthették volna a rakományt.Tengeralattjárókkal nem először próbálkoznak a drogfutárok, ugyanis az esetek többségében nem sikerül észrevenni őket. Egyes számítások szerint az esetek 10 százalékát sikerül csak lefülelni.

https://www.youtube.com/watch?v=xn9f6WXDJRw#action=share

A helyzetet nehezíti az is, hogy ezek a tengeralattjárók kékre vannak festve, hogy beleolvadjanak az óceánok színeibe, így a helikopterekről nem igazán lehet észrevenni őket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.