BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megkezdődött a nemzeti konzultációs kérdőívek kézbesítése

A posták a mintegy 7,8 millió küldeményt ütemezetten kapják meg.

Hétfő reggel Kecskeméten megkezdődött a nemzeti konzultációs kérdőívek kézbesítése, amely várhatóan egy hónapig tart. Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt. szóvivője egy kecskeméti belvárosi társasház előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: a posták a mintegy 7,8 millió küldeményt ütemezetten kapják meg.

Az országszerte nagyjából nyolcezer kézbesítőhelyre megérkező leveleket néhány napon belül kiviszik a postások a háztartásokba, így nagyjából július 15-éig minden címzetthez eljutnak.

A nemzeti konzultációról szóló levelek nem könyvelt küldemények, ezért nem személyesen adják át őket, hanem a postaládákba dobják be a kézbesítők – tette hozzá.

Fotó: Bruzák Noémi / MTI

A koronavírus-világjárvány nem söpörte le a migrációt a napirendről, sőt gyorsíthatja azt, a két folyamat negatív hatásai ugyanis egymást erősíthetik. A kormány nem azért tart ki a migrációról folytatott vitában évek óta, hogy most bármilyen okból engedjen

– mondta el korábban Dömötör Csaba. a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára

A kabinet képviselője erről azzal kapcsolatban beszélt a Kossuth Rádióban, hogy az elmúlt napokban vita bontakozott ki Brüsszellel a nemzeti konzultáció utolsó kérdéséről.

Dömötör szólt arról is, a kabinet a konzultáció első kérdésében azért kíváncsi arra, hogy a magyarok mely járványügyi intézkedéseket támogatják a leginkább, mert szakemberek szerint azok a leghatékonyabb lépések, amelyeknek magas a társadalmi támogatottságuk.

A kormány az első szakasz lezárásával nyert egy kis időt

és ezt érdemes felhasználnia arra, hogy kikérje az állampolgárok véleményét, ami jól jöhet az esetleges második szakasz esetén – mondta.

Dömötör Csaba megjegyezte, az ellenzék nem első alkalommal támadja a konzultációt: azt akarják megakadályozni, hogy a magyarok két választás között is elmondják a véleményüket a legfontosabb kérdésekben.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.