BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több millió forintért kereskedett két tatabányai díler

Két férfi megállapodott abban, hogy az elsőrendű vádlott kapcsolatait kihasználva rendszeresen nagyobb mennyiségű marihuánát fognak megszerezni.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat két letartóztatásban lévő férfival szemben, akik jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedtek Tatabányán és ebből tízmillió forint haszonra tettek szert. A Tatabányai Törvényszék tárgyaláson ítéletet hozott – írja a főügyészség.

A két férfi 2018. év májusában megállapodott abban, hogy az elsőrendű vádlott budapesti kapcsolatait kihasználva rendszeresen nagyobb mennyiségű marihuánát fognak megszerezni, amelyet Tatabányán értékesítenek.

Fotó: AFP

A elsőrendű vádlott legalább havi rendszerességgel egy-egy kilogramm marihuánát szerzett meg, majd készletezte azt másodrendű vádlott lakásán. Az újabb egy kilogramm marihuána beszerzésére általában akkor került sor, miután a korábban megszerzett, és készletezett marihuána nagyrészét már eladták. Mindkét vádlott tartózkodási helyéről foglalt le a nyomozó hatóság eladásra szánt kábítószert.

A vádlottak az elfogásukig jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedtek és ebből tízmillió forint haszonra tettek szert.

Az ügyészség indítványának megfelelően a törvényszék mindkét vádlottal szemben 7 év fegyházbüntetést szabott ki, valamint 7 évre eltiltotta őket a közügyek gyakorlásától, emellett mindkét férfival szemben 5 millió forint vagyonelkobzást rendelt el, továbbá rendelkezett a lefoglalt kábítószerek elkobzásáról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.