BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közel négyezer új fertőzöttet regisztráltak itthon

Elhunyt 87 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2784 főre emelkedett.

3927 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 126 790 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a kormányzat tájékoztató oldala.

Elhunyt 87 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2784 főre emelkedett, 29 302-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 94 704 fő. Az aktív fertőzöttek 24 százaléka, az elhunytak 27 százaléka, a gyógyultak 28 százaléka budapesti. 6426 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 486-an vannak lélegeztetőgépen.

Fotó: Czerkl Gábor Bors

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása. Miután a parlament kedden megszavazta a rendkívüli jogrend meghosszabbítását, a kormány kihirdette az újabb védelmi intézkedéseket. Ezek célja, hogy csökkentsük a koronavírus megbetegedések számát és a kórházakra nehezedő terhet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.